Schilderen met planten op Appeltern

In 2015 besteedt De Tuinen van Appeltern bijzondere aandacht aan de 125e sterfdag van Vincent van Gogh. Op het Tuinenfestival worden tien tuinen ‘voor Vincent’ aangelegd. Daarnaast is de sterfdag inspiratie om te gaan schilderen met planten.

De Tuinen van Appeltern nodigt ontwerpers, plantkwekers, kunstenaars en liefhebbers uit om een plantenborder van 2,5 bij 3 m in de vorm van een schilderij in te richten met hun meest favoriete en/of sprekende vaste planten.

Kunstwerk
Schilderen met planten: Het maken van plantencombinaties totdat er als het ware een kunstwerk ontstaat. Welke plantcombinaties zijn uniek, heel dankbaar of bijzonder vernieuwend? Wat is uw ideale inrichting? Welk statement zou u willen maken?

Zoekt u het in kleuren, in texture, in houdbaarheid? Wat is de ideale dosering? Een combinatie van eenjarige of bollen? U mag het allemaal zelf bepalen. Het is uw keuze, uw verhaal, uw bijdrage aan tuincultuur.

Tuinbezitters
De ‘schilderijen’ worden niet alleen getoond aan de bezoekers van Appeltern, maar zijn los van het verhaal van de ontwerper bovendien uitermate geschikt voor tuinbezitters met beperkte ruimte en/of kennis.

Appeltern levert de grond binnen de schilderijlijsten plantklaar aan, maar de deelnemers moeten zelf voor de planten en de inplant zorgen. Ontwerpers laten uiterlijk 1 maart weten welke planten er gebruikt gaan worden en wat het verhaal achter of bij het schilderij is.

Het aanplantfeest staat gepland op zaterdag 11 april. Daarnaast moeten ontwerpers en planters ervoor zorgen dat hun schilderijen al binnen een paar weken gaan tonen, zodat ze bijna een tuinseizoen lang in het oog springen.

Klik hier om u in te schrijven.