Schrijf je in voor seminar Bodem is de basis

Op donderdag 20 september organiseert Wellantcollege Houten, samen met vakblad Tuin en Landschap en Branchevereniging VHG, het seminar Bodem is de basis. Experts vertellen deelnemers alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bodemgebruik.

Keynote-spreker is Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel. Hoekstra is bekend als tv-hovenier, en vanaf 1 september weer te zien in het SBS6-programma De Grote Tuinverbouwing. Hij timmert al tien jaar, samen met tuinontwerper Nico Wissing, aan de weg binnen NL Greenlabel.

NL Greenlabel zet zich in voor een duurzame buitenruimte, van de particuliere tuin tot grote landschapsparken. Nieuwste loot aan de NL Greenlabel-boom is het Tuinlabel. Met het Tuinlabel kunnen hoveniers inzichtelijk maken hoe duurzaam de door hun aangelegde tuin is.

Spuitlicentie verlengen
Ook heb je deze dag de mogelijkheid om een bijeenkomst voor de verlenging van je spuitlicentie te volgen. Margareth van der Horst, docent en adviseur Plant Care Education, verzorgt de kennisbijeenkomst ‘Gezonde grond: een basis voor gezond groen’.

Deze bijeenkomst gaat over de rol van organische stof bij de weerbaarheid tegen bodemziekten. Er wordt aandacht besteed aan de vorming van compost en het toepassen van groenbemesting. Tijdens een heldere en interactieve presentatie komen allerlei facetten van gezonde grond voorbij.

Naast deze sprekers zijn er tal van workshops en presentaties rond de bodem, van duurzaam bodemgebruik door inzet van schimmels tot groeiplaats-optimalisatie, en van humisme tot bokashi voor hoveniers. Bekijk het hele programma op de speciale website.

Tickets

Bij het bestellen van je tickets kies je welke vier workshops je wilt volgen. Wanneer je een bijeenkomst verlenging Spuitlicentie volgt, kun je daarnaast nog twee workshops kiezen. Een week van tevoren ontvang je per e-mail je persoonlijke programma. In het programma wordt ook ruimte opgenomen voor een bezoek aan de beurs, waar je diverse machines kunt uitproberen en demonstraties kunt bijwonen.

Ga naar de inschrijving.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties