SG Groen Groep gaat onkruid met heet water te lijf

  Met de aanschaf van twee zogenoemde Wave-machines gaat SG Groen Groep uit Dokkum onkruid voortaan duurzaam te lijf. De machines verwijderen onkruid met heet water, zonder dat er chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen.

  De machines worden allereerst ingezet in de Friese gemeenten Dongeradeel, Dantumadeel en Kollumerland. In een later stadium hoopt eigenaar Wichard de Vries de duurzame onkruidbestrijding ook naar andere gemeenten in Noord-Nederland uit te breiden.

  Infraroodtechnologie

  Sinds april 2016 is het niet meer toegestaan om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken bij onkruidbestrijding op verhardingen in de openbare ruimte. Daarom werkt SG Groen Groep met een duurzaam alternatief. Met een speciale infraroodtechnologie wordt alleen daar waar onkruid staat heet water met een temperatuur van 98 graden losgelaten. De bovengrondse delen van de plantjes sterven hierdoor af en de wortels raken uitgeput.

  Focus op kwaliteit

  SG Groen Groep is een innovatief allround hoveniersbedrijf, dat gespecialiseerd is in het bestrijden van onkruid. Met de inzet van de nieuwste technieken, het gebruik van duurzame oplossingen en een focus op kwaliteit is het bedrijf hard op weg om uit te groeien tot een grote naam in de (zakelijke) groensector van Noord-Nederland.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties