Sierappel voor groenste stad van Nederland

Het bestuur van Entente Florale plantte op 18 november, samen met het college van B&W van Bergen op Zoom, de sierappel Malus ‘Rudolph’. De boom werd aan Bergen op Zoom geschonken vanwege de titel Groenste Stad van Nederland.

De boom werd geplant in het centrum, waar in het voorjaar ook een vasteplantenborder wordt aangeplant. De boom werd door Van den Berk Boomkwekerijen uit Sint-Oedenrode geschonken.

Malus ‘Rudolph’ is een kleine boom met een in eerste instantie opgaande groei. ‘Rudolph’ is toepasbaar in parken, tuinen en plantsoenen. Vanwege de kleine vruchten is de boom ook bruikbaar als laanboom.

Vaste planten
De vaste planten werden aangeboden door Griffioen Wassenaar. De gemeente kiest ervoor om deze in het voorjaar te planten. Het Green to Colour concept, een vasteplantenconcept voor de openbare ruimte, gaat uit van de juiste plant, potmaat en grondsoort om te komen tot zo min mogelijk onkruidgroei door snelle dichtgroei, waardoor de beheerswerkzaamheden beperkt blijven.

Uit handen van voorzitter Jaap Spros van Entente Florale ontving wethouder Van der Velden de winnaarscheque ter waarde van 5.000 euro. Deze cheque werd aangeboden door het ministerie van Economische Zaken en Entente Florale Nederland.

Entente Florale Europa
Het bestuur van Entente Florale Nederland heeft het college geïnformeerd over deelname aan Entente Florale Europa 2015. Het college zal zich de komende maand beraden over de eventuele deelname van Bergen op Zoom.

Entente-voorzitter Jaaps Spros (links) plantte samen met wethouder Patrick van der Velden een sierappel in het centrum van Bergen op Zoom.