Skimmia japonica ’Pabella’ wint Glazen Tulp 2015

De winnaars van de FloraHolland Glazen Tulp 2015 zijn bekend. In de categorie tuinplanten won Skimmia japonica ’Pabella’ van Roland van der Werf uit Boskoop.

In De Broodfabriek in Rijswijk werden donderdag in de categoriën tuinplanten, kamerplanten, snijbloemen en concepten de winnaars bekend gemaakt door programmamaker Rob Verlinden. Bij de verkiezing van de Glazen Tulp Award gaat het om de beste marktintroductie van het afgelopen jaar.

De producten zijn in de voorliggende maanden beoordeeld door twee jury’s; één van prominenten en één bestaande uit vakgenoten.

Rijkbloeiend
Bij de tuinplanten won Skimmia japonica ’Pabella’ van Roland van der Werf uit Boskoop. „Een plant waar de consument lang plezier van heeft. De plant heeft een uitbundige bloeiwijze, enorme knalrode bestrossen. De goedgevulde bestrossen steken boven de bladeren uit waardoor het een heel rijkbloeiende Skimmia is”, aldus de jury.

In 2013 was ’Pabella’ al beste noviteit tijdens Groot Groen Plus en in februari 2014 koos de KVBC deze Skimmia als beste nieuwigheid van 2013.

Op de tweede plaats in de categorie tuinplanten eindigde Mandevilla ’Diamantina Opale Citrine’. De derde plaats was voor Buddleja ’Dreaming Lavender’ van Special Plant Zundert.

Roland van der Werf (rechts) heeft uit handen van Rob Verlinden de Glazen Tulp Award ontvangen. Links echtgenote en mede-vennoot Sandra van der Werf.