Society of Garden Designers reikt negentien awards uit

De Britse Society of Garden Designers (SGD) heeft onlangs prijzen uitgereikt aan tuinen in maar liefst negentien verschillende categorieën. De ontwerpers James Basson en John Moreland hebben de twee meest prestigieuze prijzen in de wacht gesleept.

Het is de vierde keer dat de SGD de jaarlijkse prijzen heeft uitgereikt. James Basson won de zogenoemde ‘Grand Award’ voor Le Canebiers, een grote tuin in de Franse Provence. De jury was met name onder de indruk van de ‘mooie, eenvoudige, geometrische vormgeving’ en het gebruik van ’fijne, luchtige beplanting en sterke architectonische structuren.’ De tuin kreeg ook de prijs voor beste internationale tuin en de award voor het beste beplantingsontwerp.

Judges’ Award
De tuin bij Newton House van John Moreland werd bekroond met de ‘Judges’ Award’. De jury prees de tuin vanwege ‘de verbondenheid met de plek, de mooie schaal en juiste maatvoering’ en ‘omdat het ontwerp helemaal past in het landelijk gebied van Engeland’.

Small Budget Garden
Ontwerper Emily Erlam won twee prijzen: de ‘Small Budget Garden Award’ voor een tuin bij een strandhuis. De jury beschrijft haar tuin als ‘doordacht, naturalistisch en plezierig’. Ook werd Erlam samen met collega David Loy benoemd als ‘Future Designer’.

Alle winnaars
Behalve de genoemde prijzen, reikte de jury onder andere ook awards uit voor de beste renovatie van een historische tuin, de beste pockettuin en de beste openbare ruimte. Kijk hier voor alle winnaars en foto’s van de tuinen.

Le Canabiers in de Franse Provence van James Basson.

John Moreland won met deze tuin de Judges’ Award.

Emily Erlam ontwierp een tuin bij een strandhuis en won daarmee in de categorie Small Budget Garden.