Spoga+Gafa focust op City gardening

‘City gardening’ is het centrale thema van de komende tuinbeurs Spoga+Gafa die van 1 tot en met 3 september plaats vindt in Keulen. Dat werd woensdag bekend gemaakt tijdens de presentatie van het beursprogramma. De beurs verwacht voor dit jaar weer een nieuw bezoekersrecord.

De beurs focust vooral op inwoners van de stad die misschien geen tuin hebben, maar toch iets aan groen willen doen. Dat kan op een balkon zijn, een terras of op het dak. ‘City gardening’ loopt dan ook als een rode draad door de beurs die zichzelf ‘de grootste vaktuinbeurs ter wereld’ noemt met 230.000 m2 beursoppervlak.

Op dit moment is de beurs al voor 98% volgeboekt en kent de Spoga+Gafa ruim 2.100 deelnemers. Vorig jaar werd 40.000 bezoekers verwelkomd in Keulen, de verwachting is dat dit nog verder groeit.

Vier segmenten

De beurs is opgebouwd uit vier segmenten: garden living, garden unique, garden creation & care en garden bbq. Hoofdmoot van de beurs is tuinmeubilair – zo’n 40% van het aanbod – maar daarnaast is er ook veel groen te zien.

Smart gardening is ook een belangrijk thema op de beurs met allerhande automatische systemen voor verlichting en irrigatie en apps om een en ander aan te sturen. Gardena komt met een Innovatie Award voor de beste inzending op gebied van de ‘digital garden’.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties