Tuin en Landschap nieuws Spoga+Gafa gaat door, maar mét mondkapjes

Spoga+Gafa gaat door, maar mét mondkapjes

0

De internationale tuinbeurs Spoga+Gafa, die van 6 tot en met 8 september in Keulen plaatsvindt, gaat door. Mét mondkapjes voor deelnemers en bezoekers. Dat is de boodschap die de organisatie van de beurs woensdag uitdroeg tijdens een internationale webinar.

Oliver Frese, beursmanager van de Koelnmesse, de locatie waar de Spoga+Gafa plaatsvindt, stelde dat de nadruk meer op het expositiegedeelte zal liggen en minder op netwerken. Het aantal bezoekers wordt beperkt, zodat ten alle tijde 1,5 meter afstand kan worden gehouden op de beursvloer.

Voorzichtig optimisme

Toch straalde de beursorganisatie een voorzichtig optimisme uit tijdens de persconferentie, die voor deze gelegenheid digitaal plaatsvond. „De voorbereidingen voor de Spoga+Gafa zijn in volle gang,” vertelde Frese.

Wel wilde hij kwijt dat het een ‘enorm turbulente’ tijd is. „Alle beurzen zijn tot en met eind juni gecanceld. De Spoga+Gafa is de eerste beurs die open gaat.” Volgens de beursmanager is er een grote behoefte in de sectoren om alles weer op gang te brengen en nieuwe relaties aan te knopen.

Lichte groei

Stefan Lohrberg, directeur van de Spoga+Gafa, signaleerde dat, als gevolg van andere gecancelde events, er zelfs een lichte groei is van het aantal deelnemers. „Met name vanuit de lifestyle-sector is er een grotere vraag.” Er zijn nog niet veel aanmeldingen van kwekers; deze besluiten meestal pas vrij laat over hun deelname. Wel is ‘groen’ een groei-onderdeel van de beurs.

He thema van de beurs is ‘Duurzame tuinen’. Vice-president van Koelnmesse Catja Caspary: „Dit thema rollen we over de hele beursvloer uit. De tuin in al zijn aspecten zal worden uitgedragen. Nooit waren tuinen en balkons zo relevant als in deze tijd!” Naast veel outdoor furniture is er op de beurs aandacht voor groen, buitenkeukens, barbecues en smart technology.

Ralph Mens
Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

Reageer op dit artikel

avatar