Staatsbosbeheer gaat fossielvrije diesel Neste gebruiken

Staatsbosbeheer verstevigt de samenwerking die in 2015 is aangegaan met brandstofproducent Neste. Het Finse bedrijf is gespecialiseerd in fossielvrije brandstoffen. Door verder in te zetten op het gebruik van Neste MY Renewable Diesel wil Staatsbosbeheer duurzaamheid verder stimuleren. „Wij kiezen voor Neste MY omdat het een fossielvrij product is, gemaakt uit herwinbare grondstoffen,” zegt Jaco Hamersma, coördinator van het wagenpark van Staatsbosbeheer.

Neste MY Renewble Diesel is een diesel die volledig wordt gemaakt met grondstoffen uit afval en restproducten. Een voorbeeld hiervan is gebruikt frituurvet. Neste is de grootste producent van hernieuwbare en duurzame brandstoffen ter wereld. Het bedrijf wil klanten helpen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. In 2022 zal het bedrijf haar eigen raffinaderij van fossiele brandstoffen in het zuiden van Finland sluiten. Het is het streven van Neste om in 2035 volledig koolstofneutraal te produceren.

Aanjager van duurzaamheid

Het machine- en wagenpark van Staatsbosbeheer bestaat uit 640 auto’s, 185 tractoren, 120 zelfrijdende voertuigen en 120 vaartuigen. Deze verbruiken per jaar 300.000 liter brandstof per jaar. Alle dieselvoertuigen zullen voortaan alleen nog op Neste MY rijden of varen. „Met de fossielvrije diesel Neste MY geven we vorm aan ons duurzaamheidsbeleid,” zegt Jaco Harmsma. „We willen een aanjager zijn, een motivator voor andere organisaties,” aldus Harmsma.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties