Stichting Groenkeur presenteert beleidsvisie 2020

Stichting Groenkeur presenteert tijdens de Dag van de Openbare Ruimte haar beleidsvisie ‘Groenkeur 2020’. Dit in het kader van het 10-jarig bestaan van de stichting.

Stichting Groenkeur bestaat op 18 september tien jaar. De stichting viert dit op woensdag 9 oktober tijdens de Dag van de Openbare Ruimte. Daar presenteert zij haar beleidsvisie ‘Groenkeur 2020’ aan groenondernemers en opdrachtgevers in de zakelijke markt.

De oorsprong van Groenkeur dateert einde jaren negentig toen het ministerie van Economische Zaken een vereenvoudiging introduceerde van de vestigingsregels, dit om in de pas te blijven lopen met andere Europese landen.

Het vak hovenier werd een vrij beroep; iedereen mocht zich zonder vakdiploma inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Daardoor ontstond in de groensector behoefte aan erkenning van vakbekwaamheid.

Keurmerk
In 2003 startte Groenkeur met kwaliteitsnormen voor vier vakdisciplines. Inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een volwaardig keurmerk dat sinds 2010 op de zakelijke markt werkt onder internationaal toezicht van de Raad voor Accreditatie.

Ondanks het huidige economische klimaat groeit het aantal deelnemers van Stichting Groenkeur met gemiddeld 8% per jaar. Dit wijst er volgens de organisatie op dat de behoefte aan kwaliteit bij opdrachtgevers onveranderd blijft. Ook wordt Groenkeur steeds vaker als eis voorgeschreven in aanbestedingen.