Stihl gaat accusegment verder uitbreiden

Stihl gaat zijn accusegment verder uitbreiden. Daartoe hebben Stihl-dochteronderneming ZAMA Corporation en de Elrad Group een joint venture opgericht voor de productie van elektronische assemblages.

Stihl en de Elrad Group werken al langer nauw samen. „Voor Stihl is de joint venture een belangrijke bouwsteen in onze accustrategie”, zegt Martin Schwarz, lid van de raad van bestuur van Stihl voor productie en materialen. „Deze stap stelt ons in staat om onze expertise op het gebied van elektronica te vergroten en ons verticale aanbod van productie en toegevoegde waarde gericht uit te breiden.”

Accustrategie

Stihl kiest al enkele jaren in toenemende mate voor een mix van benzine- en accuproducten en legt nu vooral de nadruk op zijn accustrategie. Het snelgroeiende accusegment droeg al in 2019 zo’n 15% bij aan de omzet van de Stihl Groep.

De eigen, sterk geautomatiseerde productie van accupacks is sinds 2019 in bedrijf in de hoofdvestiging in het Duitse Waiblingen. Hierdoor heeft Stihl een uitgebreide expertise kunnen opbouwen in de accusector. Het bedrijf levert de zelfgeproduceerde accupacks rechtstreeks aan de klanten om tegemoet te komen aan de constante stijging van de vraag naar accuproducten.

Het is de bedoeling dat de nieuwe onderneming eind 2021 van start gaat in de Filipijnse productielocatie van ZAMA in Santo Tomas in de provincie Batangas.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties