‘Stop grootschalige houtkap in Nederland’

Diverse belangenorganisaties die opkomen voor bomen en natuur doen een oproep om te stoppen met de grootschalige kap van bomen in Nederland. De organisaties doen dit via een petitie die aan de Tweede Kamer zal worden overhandigd.

Initiatiefnemer van de petitie is Bomenstichting Achterhoek. In de petitie stelt de organisatie: „De werkwijze van Staatsbosbeheer (SBB) en sommige andere natuurbeheerders brengt onomkeerbare schade toe aan onze natuur en bossen en is strijdig met de geldende normen voor duurzaam bosbeheer.”

Om de ontbossing te stoppen moet er volgens de petitie een stop komen op subsidie op houtige biomassa. Ook moet een „ecologisch lange termijn beleid ten behoeve van mens en flora & fauna” worden ingevoerd.

De petitie is inmiddels meer dan 7.000 keer ondertekend.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
J.H.van Loenhout
J.H.van Loenhout
4 jaren geleden

Staatsbosbeheer is vervallen tot een organisatie die het grootkapitaal dient en bomen kapt om zogenaamd de “natuur” te dienen. Bomen verdwijnen om meer “heide” te krijgen. Bullshit! De grote stille heide is er straks nog alleen om schapenteelt te plegen voor de Arabieren. De bomen verdwijnen in de warmtekrachtcentrales voor woonwijken. In de filosofie van de beheerders hiervan bestaan bomen slechts in de vorm van chips en shredders. Laat je niets wijs maken. Qua bosareaal staat Nederland wereldwijd in de laagste regionen. Dus meer bos en geen kapperij meer!