Bloem en Blad Vakmanschap Studenten Aeres Velp showen plantaardige kleding

  Studenten Aeres Velp showen plantaardige kleding

  0

  Donderdag 31 mei vond de jaarlijkse expositie Bloemsierkunst van de Aeres-studenten in Velp plaats. Ruim tweeduizend bezoekers genoten van de kleurrijke bloemwerken en plantaardige, zelf ontworpen kleding die studenten showden.

  Alle bloemstylisten in opleiding moesten vorige week aan de bak voor de overgangstoetsen of examenwerk. In twee aula’s en een groot praktijklokaal konden de belangstellenden de bruidsboeketten, rouwbloemen, tafeldecoraties en meer creatief bloemwerk zelf bewonderen.

  Studenten demonstreerden in groepjes van drie hoe ze bijvoorbeeld een bruidsboeket maken. Allemaal waren ze voorzien van een microfoontje en met hulp van presentator en bloemarrangeur Sjacco Gerritsen (oud-leerling en Nationaal Kampioen Bloemsierkunst) werkten ze samen aan een inspirerende demonstratie. Sjacco vroeg de studenten om bepaalde technieken uit te leggen of stelde vragen over de plantenkennis.

  De zaal zat iedere keer goed vol met bezoekers en professionals die op deze manier kennis opdeden over het vak en de trends van deze tijd. Gedurende de demonstraties werden de examenkandidaten beoordeeld door docent Hein Otten.

  MBO informatieavond 14 juni

  Donderdag 14 juni heeft Aeres MBO Velp (voorheen Groenhorst Velp) een laatste informatieavond voor leerlingen of volwassenen die nog zoeken naar een groene en creatieve opleiding of de avondopleiding Bloemstylist voor volwassenen. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 17.00 en 20.00 uur.

  Expositie Aeres Wageningen

  Op maandagavond 11 juni zijn bezoekers ook welkom op de Aeres Hogeschool Wageningen op de Expositie Bloemsierkunst van studenten van de opleiding AD Bloemsierkunst en bachelor docent en kennismanager Bloemsierkunst. Zij exposeren drie varianten bloemwerken en hun afstudeerprojecten met de thema’s: puur plantaardig papier en macrofotografie

  Bron: Aeres Velp en Wageningen | Foto’s: Jerom Letinga

  Dit artikel verder lezen?

  Wachtwoord vergeten

  Uw voordelen

  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar Tuin en Landschap
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift Tuin en Landschap

  Reageer op dit artikel

  avatar