Studieclub Frederiksoord bestaat twintig jaar

Studieclub Aanleg en Onderhoud Tuinen en Groenvoorzieningen – vroeger kortweg studieclub Frederiksoord genoemd – viert dit jaar haar twintigjarig jubileum. Donderdag 21 januari komt de studieclub weer bij elkaar in Meppel.

Op 18 januari 1996 werd de eerste studieclubavond georganiseerd in de Middelbare Tuinbouwschool in Frederiksoord. De doelstelling was en is om de vakcontacten tussen vakmensen onderling meer inhoud te geven. Dat is na twintig jaar en zo’n tachtig bijeenkomsten verder goed gelukt, aldus de organisatoren Wilfried Reuvers, Age Koudenberg, Henk Fokken en Ineke Overwijk.

Het assortiment loopt als een rode draad door het programma. Toegepaste beplantingsleer is voor de gemiddelde hovenier een zeer belangrijk aspect. Daarom gaat een avond in het jaar altijd over het ‘nieuwe assortiment’. De leden maken dan kennis met nieuwe sterke ziektevrije soorten.

Bemesting en exclusieve tuinen
De volgende studieclubavond staat gepland op donderdag 21 januari in de vestiging van AOC Terra in Meppel. Geert van Kerkvoorde, bodemkundig adviseur bij DCM, geeft een inleiding over bemesting. Ontwerper Wilfried Reuvers van Buro voor Groene Ruimtes geeft een presentatie over exclusieve tuinen en de door hem ontworpen Tuin van het Jaar 2015. Meer informatie via www.burovoorgroeneruimtes.nl.