Studiemiddag: auteursrecht op tuinontwerp

Op ontwerptekeningen en schetsen rust auteursrecht, maar veel tuinontwerpers realiseren zich dat niet. Daarom vindt vrijdag 23 oktober in de Hortus van Amsterdam een studiemiddag over dit onderwerp plaats.

Professor Bernt Hugenholtz, hoogleraar Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam, verzorgt een inleiding over het auteursrecht, waarin hij onder meer ingaat op de betekenis daarvan op aanverwante domeinen, zoals de gebouwenarchitectuur, beeldende kunst en design.

Voorbeelden praktijk
Carien van Boxtel, tuinontwerper en oud-advocaat, zal aansluitend een aantal relevante voorbeelden uit de ontwerppraktijk bespreken. Daarna vindt er een discussie plaats onder leiding van Emiel Versluis van Vis à Vis Ontwerpers.

Organiseren ontwerpers
Het tweede deel van de bijeenkomst is gereserveerd om met elkaar te bespreken hoe tuinontwerpers zich beter kunnen profileren en organiseren.

Aanmelden
De studiemiddag is een initiatief van vier tuinontwerpers: Emiel Versluis, Carien van Boxtel, Carry Preston en Ton Vissers. De middag begint om 14.00 uur, met om 17.00 een afsluitende borrel. De kosten zijn €15. Aanmelden kan via emiel@visavisontwerpers.nl.