Subsidie beschikbaar voor een klimaatbestendig Rotterdam

  In Rotterdam is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor het vergroenen van de tuin of voor het opvangen van regenwater. De subsidieregeling Klimaatadaptatie is onderdeel van het Rotterdams Weerwoord in samenwerking met het actieprogramma “Rotterdam gaat voor groen” en de Uitvoeringsagenda Biodiversiteit.

  Het klimaat is aan het veranderen, waarbij de kans op schade of overlast door extreem weer toeneemt. Hevige regenbuien kunnen er in de toekomst voor zorgen dat het regenwater niet snel genoeg in de bodem wegzakt. Met deze subsidie willen de initiatiefnemers hier wat aan doen. Wanneer er namelijk zoveel mogelijk regenwater wordt opgevangen bij hevige buien, is er minder kans op wateroverlast en op waterschade aan gebouwen. Daarnaast zorgt ook het vergroenen van de omgeving voor minder wateroverlast én zorgt het voor verkoeling tijdens warme dagen.

  Subsidie vergroenen
  Tot 31 januari 2022 is er subsidie beschikbaar voor het opvangen van regenwater en om Rotterdam te vergroenen. (Foto: Ralph Mens)

  Subsidie aanvragen

  De subsidie kan worden aangevraagd voor het toevoegen van groenoppervlak door beplanting, waterberging en afgekoppeld oppervlak. De subsidie bedraagt:

  • €5 per toegevoegde vierkante meter afgekoppeld oppervlak.
  • €10 per toegevoegde vierkante meter gerealiseerd groenoppervlak.
  • €500 per toegevoegde kubieke meter waterberging.

  In 2021 was de subsidie Klimaatadaptatie ook beschikbaar, waarmee het heeft gezorgd voor 7000 m2 meer groen in Rotterdam. De subsidieregeling is nu verlengd en loopt tot 31 december 2022. Meer informatie over de voorwaarden vindt u op de pagina’s subsidie Klimaatadaptatie tot € 1.500 en subsidie Klimaatadaptatie vanaf € 1.500. Aanmelden voor de subsidie is ook mogelijk via deze pagina’s.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties