Subsidie beschikbaar voor meer groene schoolpleinen

  Er komt meer geld beschikbaar in de provincie Noord-Brabant om vijftig schoolpleinen te vergroenen. Het geld is bij elkaar gebracht door de drie waterschappen Brabantse Delta, De Dommel en Aa en Maas, Prins Bernhard Cultuurfonds, Jong Leren Eten, en de Provincie.

  Gedeputeerde Hagar Roijackers: „Het is mooi dat we met verschillende partners geld inleggen voor vijfitg nieuwe projecten. In totaal komen we dan op ongeveer 325 groene schoolpleinen in Brabant. Nog veel meer schoolpleinen vragen om vergroening. Het zou mooi zijn als gemeenten, maar ook het bedrijfsleven participeren in dit project. Het doel is om alle schoolpleinen te vergroenen. Daar hebben we echt veel meer participanten voor nodig. Ik zou dan ook gemeenten en bedrijven willen oproepen mee te doen. Groene schoolpleinen zijn niet alleen goed voor leerlingen. Ze leveren een bijdrage aan het tegengaan van hittestress en maken buurten nog mooier ook!”

  Schoolpleinen
  Gedeputeerde Roijackers: „Veel schoolpleinen zijn nog vooral betegeld, met hier en daar een plukje groen. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen en jongeren gebaat zijn bij meer groen op hun pleinen.” (Foto: Shutterstock)

  Schoolplein van de Toekomst

  Het traject, genaamd Schoolplein van de Toekomst, wordt begin februari opengesteld voor basisscholen, middelbare scholen en mbo-scholen. Meer informatie over het traject is hier te vinden.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties