Subsidieregeling voor schone bestelbus definitief

  Dinsdag is de subsidieregeling voor schone bestelbussen definitief geworden. Vanaf 15 maart kunnen ondernemers tot €5000 subsidie krijgen bij aanschaf of lease van een schone bestelbus. Ook komt er de komende jaren extra aandacht voor de kleine ondernemers om hen te helpen bij de overstap.

  Steden door het hele land voeren vanaf 2025 een zero-emissiezone in. Dit betekent dat alleen uitstootvrije bestelbusjes en vrachtwagens nog in de binnensteden mogen komen. Ondernemers kunnen met subsidie overstappen op een schone bestelbus of vrachtwagen. De inzet is om zo de uitstoot van schadelijke gassen en fijnstof naar beneden te krijgen.

  Afspraken Klimaatakkoord

  Veertien steden hebben al formeel aangekondigd in 2025 een zero-emissiezone in te voeren. Naar verwachting loopt dat aantal rond de zomer op tot ongeveer dertig, verspreid over heel Nederland. Dit is in lijn met de afspraken in het klimaatakkoord. Provincies en gemeenten zijn met de netbeheerders volop aan de slag om te zorgen dat er genoeg laadpalen op plek staan waar ze nodig zijn.

  Brancheorganisaties, ondernemersverenigingen en vervoerders zijn nauw betrokken bij de uitvoering van de agenda stadslogistiek. Zo is Branchevereniging VHG een van de ondertekenaars van de uitvoeringsagenda stadslogistiek. Ook diverse gemeenten hebben getekend.

  Overgang haalbaar en betaalbaar

  Er zijn ook duidelijke afspraken gemaakt die voor alle zero-emissiezones gaan gelden, zodat de overgang haalbaar en betaalbaar is, ook voor de kleine ondernemer. Gemeenten moeten het instellen van een zone minimaal vier jaar van tevoren aankondigen. Daarnaast maakt het kabinet de aanschaf of lease van een schone bestelbus of vrachtwagen de komende jaren aantrekkelijker. 

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties