TRI en aoc’s starten winteropleiding

TRI Noordoost-Nederland, Groeipunt van AOC Oost en Terra Next van AOC Terra gaan samenwerken aan een nieuwe vorm van opleiden voor jongeren, de winteropleiding. Onlangs is daartoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend door de directies van de drie organisaties.

De winteropleiding combineert werken en leren in de hoveniers- en groenvoorzieningsbranche. De nieuwe opleiding onderscheidt zich van bestaande BBL-opleidingen doordat lessen zoveel mogelijk in het laagseizoen (winterperiode) worden geconcentreerd.

Tijdens de drukke werkzaamheden in de herfst en het voorjaar, zijn de deelnemers aan het werk terwijl ze in de rustige periode (januari en februari) veel theorie- en praktijklessen volgen.

Praktijkervaring
TRI Noordoost Nederland neemt jongeren in dienst en detacheert ze bij de lidbedrijven, zodat deelnemers altijd verzekerd zijn van een baan. De deelnemers rouleren over de lidbedrijven en doen op die manier veel praktijkervaring op, zodat ze een veelzijdig vakman of –vrouw worden.

Ze behalen aan het eind van het leer – werktraject een officiële mbo-kwalificatie op niveau 2 , 3 of 4. De opleidingen vinden plaats bij TerraNext van AOC Terra en AOC Oost. Door extra dagen van TRI toe te voegen aan de lesdagen van de school, krijgen de leerlingen 240 uur les.