Techniek onkruidbestrijding blijft hetzelfde, strategie ontwikkelt door

Onkruidbestrijding kent de laatste jaren weinig spectaculaire innovaties. Hoveniers en groenvoorzieners gebruiken veelal nog dezelfde machines en technieken om onkruid te bestrijden als vijf jaar geleden. De werkwijzen om een wijk met thermische methodes, borstelen en vegen op beeld te houden is in die periode wel doorontwikkeld.

Onkruidbestrijding
Groenvoorzieners houden gemeentelijke bestratingen doorgaans schoon met een combinatie van thermische methoden, borstelen en vegen. De innovatie zit daarbij vooral in de organisatie van het werk en bijvoorbeeld de inrichting van de openbare ruimte. Foto Shutterstock

Het is vijf jaar geleden dat het gebruiksverbod op gewasbeschermingsmiddelen buiten de landbouw inging. Als gevolg hiervan mochten professionals onkruid op verhardingen niet meer met glyfosaat bestrijden. De special ’Onkruid op verhardingen’ in Tuin en Landschap 10 gaat in op de ontwikkelingen sinds die omwenteling.

In het artikel ’Neem opdrachtgever mee in inrichting buitenruimte’ vertellen verschillende groenvoorzieners (Donker Groep, idverde en Dolmans Landscaping) en hovenier De Groot Tuinen hoe zij onkruidbestrijding aanpakken. Ook gaan zij in op de ontwikkelingen in de afgelopen jaren en welke mogelijkheden ze zien om het beheer te verbeteren.

Heb je een digitaal abonnement? Klik dan hier om het artikel direct te lezen.

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Peter Bennink
Vakredacteur Peter Bennink werkt sinds 2008 bij Hortipoint. Hij is opgeleid tot vakbekwaam hovenier en schrijft onder meer over aanleg en onderhoud van particuliere tuinen en openbaar groen, gebouwgebonden groen, boomverzorging en sortiment.
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties