Tevreden gezichten op derde Tulip Trade Event 

  Met meer deelnemers en meer bezoekers, uit binnen- en buitenland, kijkt de organisatie van het Tulip Trade Event (TTE) tevreden terug op de derde editie. Bij deelnemer Nord Lommerse Flower Group konden de tulpen na afloop worden geplukt voor het goede doel. Dat leverde een recordbedrag van €11.500 op.

  Elf exporteurs van tulpenbollen lieten van 14 t/m 16 maart op hun bedrijf het nieuwste sortiment zien aan klanten en relaties uit binnen- en buitenland. Sortiment dat ruim verkrijgbaar is, en daarmee verschilt het evenement van veel andere show waar vooral de allernieuwste, soms nog naamloze, cultivars in volle bloei staan. Een aantal deelnemers aan het Tulip Trade Event broeit ook tulpen, zodat bezoekers ook die activiteit goed kon aanschouwen. Bollenteelt is eveneens een activiteit bij enkele bedrijven. Niet alleen handel derhalve tijdens het TTE, ook promotie en voorlichting over het tulpenvak in al zijn facetten.

  Drie nieuwe deelnemers

  Drie bedrijven deden voor het eerst mee: Bot Flowerbulbs, Boots Flowerbulbs en Jansen’s Overseas. De opening van het Tulip Trade Event was bij Holland Bulb Market in Heiloo, het handels-/teeltbedrijf dat dit jaar 150 jaar bestaat. De deelnemers zijn tevreden over het feit dat het aantal bezoekers jaarlijks stijgt en het betreft vooral vakgenoten, dus ‘kwalitatief’ waardevol bezoek. Het exacte aantal bezoekers is niet bekend.

  Naast het eerder genoemde drietal namen P. Aker, Amsonia, Borst Bloembollen, Haakman Flowerbulbs, Holland Bulb Market, Nord Lommerse Flower Bulb Group, P. Nelis & zoon’s en VWS Flowerbulbs deel aan het TTE. Binnenkort komen alle deelnemers bijeen voor de evaluatie van het event en het vaststellen van de datums van editie 4 in 2019.

  Showtuin werd pluktuin 

  Net als in 2017 koppelde Nord Lommerse Flower Bulb Group een inzamelingsactie aan het evenement. Zondag 17 maart konden liefhebbers bij deze handelaar in Hillegom voor €3 een bos van 20 tulpen plukken. Alle geshowde tulpen, ruim 100.000 stelen, verdeeld over meer dan tweehonderd cultivars waren beschikbaar. De opbrengst was net als vorig jaar voor het kindertehuis Hanukkah in Ghana.  In 2017 werd €3.000 opgehaald in de tulpenpluktuin in Hillegom. Afgelopen zondag stopte de teller op €11.500. Een van de pluksters was Selma van Dijk, presentator bij het tv-programma Hart van Nederland en ambassadeur voor kindertehuis Hanukkah. Zij maakte onder andere op social media reclame voor het initiatief met de tulpen die resteerden na het TTE.

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties