Tientallen hoveniersbedrijven maakten gebruik van NOW 1.0

Het UWV heeft het register online gezet waarin te zien is welke bedrijven gebruik hebben gemaakt van de eerste NOW-regeling (NOW 1.0). In de categorie ‘Landbouw, groenvoorziening, visserij’ werd in totaal ruim €26,5 miljoen aan voorschotten verstrekt. Ook hoveniers en groenvoorzieners maakten van de regeling gebruik.

Aangezien de groensector sinds het begin van de coronacrisis ‘gewoon’ heeft door kunnen werken, zou je in eerste instantie niet verwachten dat veel bedrijven van de regeling gebruik hebben moeten maken. Over het algemeen zaten hoveniers en groenvoorzieners goed in het werk.

Tientallen hoveniersbedrijven

Toch staan er tussen de bedrijven die van de eerste Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) gebruik hebben gemaakt tientallen hoveniersbedrijven. Ook gaat het soms om flinke bedragen, met uitschieters boven de €50.000.

Natuurlijk was al bekend dat met name bedrijven die interieurgroen verzorgen, vaak hun werk niet konden doen doordat veel kantoren waren gesloten. Maar ook kampten hoveniers, tuinontwerpers en groenvoorzieners met aanlegprojecten die tijdelijk ‘on hold’ werden gezet of niet door gingen.

Definitieve bedragen

Publicatie van de bedrijfsnamen met bedragen was een eis van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, aangezien het om een subsidie met publiek geld gaat. Het register zal op een later tijdstip aangevuld worden met de definitieve bedragen. Deze  kunnen afwijkend zijn van voorschotbedragen.

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
John Mulder
John Mulder
11 maanden geleden

Het lijkt mij sterk dat er hoveniers zijn wier werk niet door kon gaan, dit stinkt als je het mij vraagt.
Zo weet ik ook van kappers die vingen maar gewoon door knipten!
Houtboeren en tuincentra’s en plantengroothandels beleefden gouden tijden.
Mensen hebben niet alles zelf gedaan, echt niet!!
In de gouden tijden waren er ook altijd zeikerds die niet genoeg werk hadden. Waren toen ook gewoon verkeerd bezig. Nu net zo een situatie. Sorry hoor, maar dit is mijn mening.