Titel verdedigen op NK Tuinaanleg

De winnaars van vorig jaar, Bram Wevers en Simon Kuiperij van Groenhorst Velp, staan opnieuw in de finale. De hoveniers gaan voor prolongatie van hun titel in de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg.

Bram Wevers en Simon Kuiperij zijn opgelucht en blij. Na een forse opdracht tijdens de voorronde Nationale Wedstrijd Tuinaanleg in Maasland behaalden ze de eerste plaats. Ze wonnen overtuigend, het verschil met de tweede plaats was maar liefst twaalf punten.

Hun ticket voor een finaleplaats tijdens de beurs Tuinidee in Den Bosch is hiermee veiliggesteld. Het is het derde jaar op rij dat Bram en Simon samen in de finale staan. Eerste keer werden ze tweede, daarna eerste en nu gaan ze voor het prolongeren van hun titel.

Vakmanschap
Het team van Groenhorst Velp wil vooral vakmanschap laten zien. Dat doen ze aan de hand van een reële opdracht van het aanleggen van een tuin, waarbij samenwerking en kunnen omgaan met onverwachte uitdagingen belangrijke elementen zijn. Een vakkundige jury beoordeelt zowel de samenwerking als het resultaat.

Nationaal kampioen
Aan de vier voorronden namen in totaal zeventien teams van elk twee hoveniers deel. De vier beste teams, MBO Den Bosch, AOC Oost Almelo, Edudelta Goes en Groenhorst Velp, strijden verder voor de titel Nationaal Kampioen Tuinaanleg 2015 tijdens de beurs TuinIdee van 26 februari tot en met 1 maart in Den Bosch.

Bram Wevers en Simon Kuiperij hebben hun plek in de finale van het NK Tuinaanleg veiliggesteld.