Trendvijvers wint Pondy Award

Trendvijvers heeft een internationale Pondy Award gewonnen in de categorie ’Zwemvijver voor particulieren’. Koninklijke Ginkel Groep uit Veenendaal behaalde de tweede plaats in de categorie ’Natuurlijke zwembaden voor particulieren’.

De prijzen werden uitgereikt tijdens het zwemvijver-congres in Keulen. De Internationale Organisation für Badegewässer (IOB) reikt de prijzen iedere twee jaar uit aan de ontwerper(s) van een project. In beide categoriën waren drie projecten genomineerd.

De jury loofde de inzending van Trendvijvers vooral vanwege de inpassing van de zwemvijver in de tuin. Ook werd de perfecte uitvoering gewaardeerd. Het project van de Koninklijke Ginkel Groep werd geprezen om de toegepaste duurzame technieken en de fraaie detaillering.

Zwemvijver van het Jaar-competitie
De Nederlandse inzendingen zijn voortgekomen uit de ’Zwemvijver van het Jaar’-competitie. Deze wedstrijd is uitgeschreven door VHG Platform voor Natuurlijk Zwemwater.

Nederland gastland in 2017
Ook in 2016 is er een zwemvijver-competitie. Vanaf 2 november t/m 31 december 2015 kunnen deelnemers zich inschrijven. In 2017 vindt het internationale zwemvijvercongres plaats in Nederland.

Bron: VHG

De zwemvijver van Trendvijvers

Het project van de Koninklijke Ginkel Groep