TuinIdee wil volgend jaar verder groeien

TuinIdee moet volgend jaar nog groter worden. De afgelopen editie kende 7% meer bezoekers en in 2015 wordt gerekend op 10.000 extra bezoekers.

In 2015 zal TuinIdee gelijktijdig worden georganiseerd met Boost your Life, een nieuw evenement dat zich richt op actieve 50-plusser met een bovengemiddeld inkomen. Beide evenementen worden gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch. Bezoekers kunnen met één entreebewijs zowel TuinIdee als Boost your Life bezoeken. Op TuinIdee zal tevens een speciale inzending van de Gentse Floraliën te zien zijn.

Tevredenheid
TuinIdee 2015 bouwt verder op onderzoeksresultaten van 2014. Zo’n 65% van de bezoekers toonde interesse in het volledig of gedeeltelijk aanleggen van de tuin. In 2013 was dit 58%. De gemiddelde tuininvestering van de bezoeker is €2.500 per jaar en dat is fors meer dan het landelijk gemiddelde.
Zo’n 83% overweegt na het bezoek bij de exposanten te gaan kopen. De waardering is eveneens toegenomen; 88% van de mensen is tevreden over het bezoek aan TuinIdee, ten opzichte van 80% in 2013.

Inspiratietuinen met prijskaartje
De samenwerking met LANDLAB studio voor landschapsarchitectuur is verlengd. De architecten Bram Breedveld en Ed Joosting Bunk zijn verantwoordelijk voor de creatieve invulling van TuinIdee zoals de aangelegde inspiratietuinen en decors.

Op TuinIdee 2015 zal er veel aandacht zijn voor leven in de tuin, duurzame materialen en optimale benutting van de tuin. Op verzoek van bezoekers wordt per voorbeeldtuin een prijsindicatie gegeven en zullen plantennamen op detailniveau te vinden zijn.

Nieuwe onderwerpen
TuinIdee 2015 speelt in op het wensenlijstje dat bezoekers hebben afgegeven. Dat betekent meer aandacht voor vijvers en water in de tuin, moestuinieren, buitenkeukens, barbecues, food en streekproducten, en exclusieve tuininrichting.

Een aantal onderwerpen wordt in themapaviljoens ondergebracht. Daarnaast komen onderdelen als het Tuintheater, het TuinLab, de kwekersmarkt, de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg en de kunstroute terug.