In Plantarium-tuinen vertelt de beplanting het verhaal

Acht inspiratietuinen zijn er aangelegd op boomkwekerijbeurs Plantarium. Daarin staan bekende personen centraal die om hun prestatie, karakter of woorden ons tot voorbeeld zijn. In de door de ontwerpers zorgvuldig toegepaste beplanting komt het karakter van deze beroemdheden nadrukkelijk naar voren. „We willen laten zien dat beplanting ook een verhaal kan vertellen.’’

De acht inspirators zijn: Nelson Mandela, Walt Disney, Joop Zoetemelk, Anne Frank, Salvador Dalí, Annie M.G.Schmidt, Mozart en Don Quijote. Zij zijn gekozen door vier tuinontwerpers die voor dit project de handen ineen sloegen: Angela Warmerdam van Angela’s tuinen in Lisse, Peter van Dam van Rivius Ontwerpburo voor de Groene Buitenruimte in Alphen aan den Rijn, Jans Bos van het gelijknamige bureau in Goudriaan en Peter Zaal van Green in the Dirt in Utrecht.

De tuinen zijn aangelegd door Willemstein Hoveniers, De Aar Hoveniers, Buiten Buiten, Gardini, Hermans Geers dwerg & miniatuurplanten en hovenier Tim van Klaveren van TvK Tuinen. De inspiratietuinen zijn nog tot en met zaterdag 26 augustus te bezichtigen op Plantarium.

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties