Tuinprofessionaldagen in teken van duurzaamheid

Voor de tiende keer worden op 8 en 9 januari de Tuinprofessionaldagen georganiseerd. Deze editie staat in het teken van duurzaamheid én ondernemerschap. Voor dit jubileumevent heeft de organisatie Harm Edens weten vast te leggen als dagvoorzitter.

De Tuinprofdessionaldagen kennen een vroege start met vanaf 7 uur een ontbijt in het Spant in Bussum. Daarna volgt om 8 uur de opening met Harm Edens. Met zijn scherpe en humoristische geest zal hij deelnemers helpen een andere kijk te geven op actuele thema’s.

Om 8.45 uur volgt keynote speaker Michel Huisman. Huisman is kunstenaar en ontwerper van het Maankwartier in Heerlen. Hier zijn winkels, kantoren, woningen, een hotel, twee parkeergarages en het nieuwe station van Heerlen opgenomen. In dit project zijn veel duurzame en circulaire oplossingen bedacht en gerealiseerd.

Kennissessies

Na deze sprekers kunnen deelnemers kiezen uit zeven kennissessies: Sterke beplanting voor in de tuin (JUB Holland, Lageschaar Vaste Planten, Van den Berk Boomkwekerijen); Klimaatbestendig bodembeheer (Ecostyle PlantProfessionals, ACO Easygarden); Van chloorbad naar natuurbad, hoe fix je dat? (Ecolan, Auga); Alle schoolpleinen groen (Anno Kuindersma van Anno2000); Terrasoplossingen in een duurzame tuin (Felix Clercx, MBI, Michel Oprey en Beisterveld, Schellevis, Tubag, Wienerberger); Verkopen aan prijskopers, effectief onderhandelen (Jeroen Santema van Sales Improvement Group); Duurzaam werken in projectmanagement (TSD).

Naast het bedrijvenplein zijn drie productworkshops te bezoeken tijdens de lunchpauze:

-Hoorcollege geluidoverlast bestrijden: Hoe hou je herrie uit de tuin? Een workshop op het gebied van geluidoverlast, gegeven door Greenwall, leverancier van groene geluidsschermen. In een korte sessie wordt geleerd hoe u lawaaioverlast in de tuin kunt vaststellen en uw klant daarover deskundig kunt adviseren.

-Controle over tuinverlichting met een app. Met de buitenverlichting van in-lite is het mogelijk om tuinen te realiseren die ’s avonds net zo sfeervol zijn als overdag. Met de Smart transformator is tuinverlichting eenvoudig te bedienen met een app.

-De Stihl-beleving. Stihl ontwikkelt, produceert en verkoopt een ruim assortiment machines en accessoires voor de professionele bos-, tuin- en landschapsonderhoud. De vakmannen van Stihl demonstreren veilig en goed gebruik van de verschillende machines.

Om 14.40 uur wordt op het hoofdpodium aan toonaangevende hoveniers een aantal prikkelende stellingen voorgelegd over de toekomst. Hoe zien zij de toekomst in het vakgebied en zijn we er klaar voor? Dit debat wordt geleid door dagvoorzitter Harm Edens.

Kijk voor meer informatie en om gratis in te schrijven op www.tuinprofessionals.nl.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties