‘Tuintjes bijhouden geen geschikte tegenprestatie’

Het ‘bijhouden van tuintjes’ is geen geschikte tegenprestatie voor een bijstandsuitkering. Dat schrijft VHG-directeur Egbert Roozen in een brief aan staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Roozen reageert hiermee op het onderzoek naar de tegenprestatie in het kader van de Wet Werk & Bijstand. VHG sluit zich aan bij het idee om een passende tegenprestatie te vragen voor het verkrijgen van een bestandsuitkering, maar is het niet eens met de staatssecretaris dat ‘het bijhouden van tuintjes’ een geschikte tegenprestatie is.

In de brief legt Roozen uit hoe de groenbranche werkt aan een professioneel imago en aan de kennis en het vakmanschap om hoogwaardige groene toepassingen te realiseren. Ook gaat hij in op de vooruitstrevende wijze waarop private en SW-bedrijven met elkaar samenwerken.

De VHG-directeur doet een beroep op Klijnsma om rekening te houden met de ontwikkelingen in de groenbranche en de positieve inspanningen om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt perspectieven te bieden.