Uitgeverij Hortipoint lanceert PlatformGroen

  Vanaf 2 augustus kunnen abonnees van Tuin en Landschap en De Boomkwekerij kennis maken met het PlatformGroen. Dit platform biedt informatie voor de groensector overzichtelijk op één plek, zodat u steeds op de hoogte bent van de belangrijkste kennis over actuele vraagstukken.

  Hortipoint, uitgever van de vakbladen Tuin en Landschap, De Boomkwekerij, Vakblad voor de Bloemisterij, Bloem & Blad en Floribusiness, timmert al jaren aan de weg op digitaal gebied. Zo kennen alle printtitels een eigen digitale editie met extra artikelen voor digitale abonnees. Floribusiness, het internationale magazine van Hortipoint, verschijnt zelfs exclusief als digitale editie.

  Digitale archief

  In augustus zetten we weer een nieuwe stap op de digitale ladder. Dan wordt namelijk PlatformGroen gelanceerd, een digitaal platform met artikelen gerangschikt in zes categorieën: sortiment, groenbeheer, boomverzorging, klimaatadaptatie, ziekten & plagen en invasieve exoten.

  Op een persoonlijk dashboard ziet de gebruiker welke artikelen als laatste zijn toegevoegd, welke persoonlijke favorieten zijn aangemerkt en welke de best gelezen artikelen zijn. Rechtsonder de zes hoofdcategorieën.

  Op dit platform verschijnen alle relevante actuele artikelen uit Tuin en Landschap en De Boomkwekerij, die betrekking hebben op de genoemde aandachtsgebieden. Maar gebruikers kunnen ook terugzoeken in het digitale archief en zo artikelen uit eerdere jaargangen van deze titels terugvinden.

  Doelgroep

  De doelgroep van het PlatformGroen zijn groenprofessionals in de breedste zin van het woord: groenmedewerkers van gemeenten, hoveniers en groenvoorzieners, tuinontwerpers en boomverzorgers, en boom- en vasteplantenkwekers die voor de institutionele markt kweken.

  Maar ook voor aanverwante groepen professionals die zich bezighouden met groen in de stad, natuurinclusief bouwen, klimaatadaptieve maatregelen, en alles wat met de groene inrichting van de openbare ruimte samenhangt, is het platform interessant.

  Kennisfunctie

  Behalve met artikelen uit de bestaande titels, wordt het platform ook verrijkt met andere waardevolle content zoals video’s, podcasts, maar ook onderzoeken van externe partners zoals onderwijsinstellingen en adviesbureaus. Op deze manier krijgt het platform een kennisfunctie, waarbij je steeds de laatste informatie snel kunt vinden over een bepaald onderwerp.

  Gratis toegang

  Abonnees van Tuin en Landschap en De Boomkwekerij krijgen tot het einde van dit jaar gratis toegang tot het digitale platform. Vanaf 1 januari 2022 geldt een toeslag op het bestaande abonnement, als men van het PlatformGroen gebruik wil blijven maken.

  Abonnees met een digitaal abonnement kunnen vanaf 2 augustus hun huidige inlogcode gebruiken voor toegang tot het platform. Abonnees die geen digitaal abonnement hebben, ontvangen op 2 augustus een mail met een link naar het PlatformGroen en een inlogcode. Belangrijk is dat onze uitgever over het juiste e-mailadres beschikt. Abonnees die op 2 augustus geen e-mail hebben ontvangen, kunnen hun adresgegevens en e-mailadres doorgeven aan abonnementen@hortipoint.nl.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties