Uitleg over ‘Een tuin voor Vincent’

Op maandag 22 september geeft Michel Lafaille een lezing over de achtergronden van Vincent van Gogh. Het thema voor het Tuinenfestival Appeltern 2015 is getiteld ‘Een tuin voor Vincent’ omdat het volgend jaar 125 jaar geleden is dat deze beroemde schilder is overleden.

Michel Lafaille, die betrokken is bij de artistieke organisatie van het festival gaat in zijn lezing in op de achtergronden van Vincent van Gogh. Wie was hij in werkelijkheid? Welke man ging er schuil achter dat icoon van de moderne kunsten, de voorvader van het expressionisme. Lafaille zal met name de band belichten die Van Gogh had met planten, tuinen en landschappen.

Voorwaarden festival
Tevens zal Lafaille uitleg geven over het Tuinenfestival, de voorwaarden en artistieke eisen waaraan voldaan moet worden als men wil meedingen naar een van de tien plaatsen die te vergeven zijn.

Wandeling festivalterrein
Aansluitend is er een wandeling naar het festivalterrein en worden de twintig tuinen bezocht, met als thema ’Dromend van Holland’ en ’De Uitdaging’. De bijeenkomst start om 09u30 en eindigt om 12u30. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Opgave is verplicht, door een e-mail te sturen aan Marleen van Beuningen, m.vanbeuningen@appeltern.nl.