Urban Oasis moet China veroveren

Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra, oprichters van NL Greenlabel, willen met een nieuw concept China veroveren. De Urban Oasis moet Chinese steden groener en leefbaarder maken.

De Urban Oasis is een innovatief en kunstzinnig concept waarbij een oase gecreëerd wordt, speciaal voor stedelijke toepassingen. Doordat slechts 300 m² ruimte nodig is voor de Urban Oasis, biedt dit voor veel dichtbebouwde steden in de wereld een oplossing.

Wat is de Urban Oasis? Kwalitatief hoogwaardig groen zorgt voor zuurstof, luchtzuivering en meer biodiversiteit. Het verwerkte mineraal olivijn bindt CO2 en speciale bladeren bedekt met mos vangen regenwater op en houden dit langdurig vast.

Fijnstofmagneet
Een speciale fijnstofmagneet – bedacht door TU Delft wetenschapper Bob Ursem – heeft een capaciteit van 10.000 m3 per uur en zuivert continu de lucht in de omgeving van het park. Dutch Design meubelen nodigen uit om te verblijven in de oase en zorgen zo voor het sociale aspect.

„Hip en eigentijds als het idee is, geeft dit concept antwoord op de problemen van grote steden met een slechte luchtkwaliteit. Geen fata morgana maar een echte stadse oase”, aldus de bedenkers.

Artist’s impression van de Urban Oasis.