Urban underground in kader van ondergrond

Op 10 juli vindt in Kunsthal Rotterdam Urban underground plaats. Deze dag staat de relatie tussen ondergrond en bovengrond centraal.

Er zijn diverse presentaties en workshops. COB-ambassadeur Jaqueline Cramer gaat in op de noodzaak van efficiënt gebruik van de stedelijke ondergrondse middelen.

Urban underground is onderdeel van de zesde editie van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR), met het thema Urban by nature. Er is onder meer een deeltentoonstelling over de ondergrond, het verkennen van de ondergrond.

Symposium
De themadag Urban underground omvat een symposium waarin stadsontwikkelaars en ondergrondspecialisten van verschillende Europese steden de urgente vraagstukken rondom de ondergrond in stadsontwikkeling aan de orde stellen. Daarnaast is er een ‘underground experience’ met 3D-modellen en -visualisaties, serious game, demosessies, bodemprofielen en boorkernen.

Urban underground vindt plaats in de Kunsthal Rotterdam en is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via e-mail: connecting_underground@rotterdam.nl. IABR duurt nog tot 24 augustus.