VGG-themadag ‘Trends in het beplantingssortiment’

De Vereniging Gemeentelijke Groenvoorzieningen (VGG) organiseert op donderdag 25 februari de themadag ‘Trends in het beplantingssortiment’.

Ontwikkelingen als burgerparticipatie, klimaatverandering, boomziekten en plagen, biodiversiteit en bezuinigingen vragen aandacht van gemeentelijke beheerders. Kunnen zij inspelen op deze ontwikkelingen met het huidige beplantingsortiment of is een nieuw sortiment noodzakelijk voor de toekomst?

Nieuwe bomen
Om deze vraag (deels) te beantwoorden zijn door de VGG een aantal sprekers uitgenodigd. Onder wie Brenda Swinkels, adviseur bij Van den Berk Boomkwekerijen; zij licht toe welke nieuwe soorten bomen beschikbaar zijn en hoe die zijn toe te passen. Margareth Hop, veredelaar bij Boot & Co legt uit op welke vragen geselecteerd wordt en hoe die worden beantwoord.

Verschillend onderhoudsniveau
Herman Zwiers eveneens werkzaam bij Boot & Co, maar dan als verkoopadviseur, zal verschillende plantcombinaties toelichten, elk met een ander onderhoudsniveau. Jan Zwienenberg spreekt over bijen en bomen als partners in de stad.

Aanmelden
De themdag vindt plaats op 25 februari in het Van de Valk Hotel in Wolvega van 10.45 tot 16.30 uur . De kosten bedragen €75, voor leden van de VGG en voor introducés en niet-leden €105 (dit is inclusief lunch). Meer informatie en aanmelden via bestuurslid Bert van Lubek, b.vanlubek@weststellingwerf.nl.