VHG adopteert openbaar groen in Houten

Wethouder Michiel van Liere van de gemeente Houten en VHG-directeur Egbert Roozen hebben woensdag de eerste bedrijfstuin in het openbare groen van Houten geopend.

Het initiatief past uitstekend in de plannen voor groenadoptie van de gemeente. Een tuinontwerper maakte een plan met vaste en deels bloeiende planten. De tuin groeit helemaal dicht en vraagt daardoor weinig onderhoud.

„Houten is een groene gemeente en dat willen we heel graag blijven”, zegt Van Liere. „Maar de manier waarop we dat willen bereiken, verandert. We kijken of we het onderhoud van het openbare groen kunnen overdragen aan burgers en bedrijven. Als gemeente kunnen we niet meer alles voor iedereen doen.”

Gezonde leefomgeving
Roozen hoopt dat dit soort initiatieven landelijk navolging krijgen. „Als branche pleiten wij voor een gezonde leefomgeving voor iedereen en dus meer groen. Noodzakelijke bezuinigingen brengen die ontwikkeling in gevaar. Prima als het initiatief bij burgers en bedrijven komt te liggen. Dat biedt kansen voor onze leden.”

De gemeente Houten wil meer bedrijven en burgers voor een dergelijk initiatief interesseren.

Wethouder Van Liere van Houten (links) en VHG-directeur Egbert Roozen openden woensdag de eerste bedrijfstuin.