VHG biedt suikeresdoorn aan tijdens Earth Charter +15

„Elke boom draagt bij aan een leefbare wereld.” Met deze woorden overhandigde VHG-directeur Egbert Roozen op de conferentie Earth Charter +15 een suikeresdoorn namens de branchevereniging.

De Earth Charter beweging, in Nederland onder meer bekend door de vooraanstaande rol die oud-premier Ruud Lubbers erin speelt, viert dit jaar haar 15e verjaardag. In deze tijd is er een wereldwijde beweging ontstaan die staat voor ethiek en duurzaamheid in de meest veelomvattende zin.

Ter ere hiervan werd op maandag 29 juni op Landgoed Zonneheuvel in Doorn een suikeresdoorn geplant. Deze werd door Egbert Roozen namens de VHG aangeboden waarbij hij zelf ook de handen uit de mouwen stak.

Positieve eigenschappen
Tijdens zijn speech benadrukte Roozen de vele positieve eigenschappen van bomen. Bomen dragen bij aan een beter leef- en werkklimaat, een hoge biodiversiteit en de volksgezondheid en zullen daarom in de toekomst steeds harder nodig zijn.

Bij het planten van de boom werd Roozen geflankeerd door Ruud Lubbers en Jan-Willem van den Braak (voorzitter SBI). Ook de jarige Ella van Dantzig, met haar drie jaar de jongste aanwezige, mocht assisteren bij het planten van de boom.