VHG Brancheopleiding en Citaverde tekenen licentieovereenkomst

Citaverde Bedrijfsopleidingen in Roermond is vanaf nu officieel licentiehouder van de VHG Brancheopleiding. Maandag is de overeenkomst ondertekend door VHG-voorzitter Rien van der Spek en Marcel Creemers, directeur Citaverde Bedrijfsopleidingen.

De VHG Brancheopleiding is een vaktechnische deeltijdopleiding voor mensen die in de groene sector werken of die in de toekomst in de sector willen gaan werken en niet beschikken over een vakdiploma. In drie jaar wordt de deelnemer in de avonduren opgeleid voor het hoveniersdiploma.

Samenwerking
De samenwerking tussen de VHG en Citaverde Bedrijfsopleidingen is tot stand gekomen op aanvraag van VHG-afdeling Limburg. Volgens afdelingsvoorzitter Wil Jacobs is de opleiding van belang voor het regionale groene bedrijfsleven om nog beter in staat te zijn medewerkers te voorzien van de juiste kwalificaties.

„De focus op vaktechniek en de praktijk staat centraal in de opleiding”, aldus Jacobs. „Dit wordt hoog gewaardeerd door de bedrijven en de deelnemers. Zo ontstaat er een ‘eigen’ groene opleiding.”

Directeur Creemers vindt een goede aansluiting én samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven een must voor goed vakmanschap. „Met het voeren van de VHG Brancheopleiding wordt het vakmanschap geborgd en verder uitgebouwd in Limburg.”

Landelijke dekking
De opleiding in Roermond gaat in september van start. Hiermee komt het aantal licentiescholen waar de VHG Brancheopleiding kan worden gevolgd op acht en is nagenoeg landelijke dekking bereikt.

VHG-voorzitter Rien van der Spek (links) en Marcel Creemers, directeur van Citaverde Bedrijfsopleidingen beklinken de samenwerking.