VHG pleit voor voortzetting lage btw

Branchevereniging VHG pleit in een brief aan staatssecretaris Wiebes voor voortzetting van het lage btw-tarief op hoveniersdiensten na 31 december. Daarnaast vraagt VHG steun voor een permanente lage btw op Europees niveau.

Voor de hoveniersbranche werkt de tijdelijke lage btw van 6% positief, zo blijkt uit recent onderzoek. Van de hoveniers die aan het onderzoek deelnamen, heeft 78% meer offertevragen ontvangen, 84% heeft meer opdrachten gekregen en 82% van de deelnemende hoveniers heeft meer omzet behaald.

Particulier investeert
„Behalve bedrijfseconomische ondersteuning en het behoud van werkgelegenheid, stimuleert het kabinet met de maatregel ook de innovatiekracht binnen onze branche”, schrijft VHG-directeur Egbert Roozen aan de staatssecretaris. „Particuliere opdrachtgevers zijn door de lage btw eerder bereid om te investeren in een levende en duurzame buitenruimte en dit werk professioneel te laten uitvoeren.”

Permanent lage btw
Onder de vlag van de Europese koepel ELCA (European Landscape Contractors Association) pleit VHG in Brussel voor aanpassing van de huidige btw-richtlijn. Daarmee kan een permanente lage btw op hoveniersdiensten mogelijk worden. Om dit pleidooi te onderbouwen, heeft VHG een position paper gestuurd aan de regeringen van alle lidstaten van de Europese Unie, de Europese Commissie, Europarlementariërs en andere betrokkenen.