VHG start Project Duurzame Inzetbaarheid

VHG start een nieuw project rondom duurzame inzetbaarheid in de groene sector. Het project, dat wordt ondersteund door MKB Cursus & Training en Stigas, gaat deze maand van start.

Het initiatief voor het project komt van het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid in samenwerking met MKB Nederland. VHG is één van de zeventien branches die hiervoor begin april een uitvoeringsconvenant tekende.

Binnen het project krijgen ondernemingen en zzp’ers de mogelijkheid om duurzame inzetbaarheid een sterke impuls te geven.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich tot 6 juni aanmelden bij VHG. Per onderneming is €4.000 beschikbaar en per zzp’er €800. Met deze subsidie worden maatwerkadviestrajecten gefinancierd.

Coaching
De ondernemingen gaan met hulp van een adviseur of coach aan de slag met personeelsinstrumenten, Arbo en verzuimmanagement, persoonlijke training en coaching van het team, of hervorming van de organisatie of cultuur.

Ook de zzp’ers gaan met een coach aan de slag. Daarnaast zullen zij worden gevraagd op te treden als ambassadeur voor de groene branche en koepelorganisatie PZO-ZZP.