Vakantie vieren in eigen tuin

In deze royale tuin in Rotterdam maakte Gert Wijsman een aparte tuinkamer voor het zwembad. Omringd door zuiderse beplanting wanen de eigenaren zich op deze plek in het buitenland.

Gert Wijsman - Vakantie vieren in eigen tuin - Modeste Herwig
Foto: Modeste Herwig

De opdrachtgevers kochten een ruimer perceel naast hun woning in de wijk Park 16Hoven in Rotterdam. Zij lieten daar een grotere nieuwe woning bouwen. Al vroeg in het traject zat Gert Wijsman van Wijsman Hoveniers uit Bleiswijk met hen én de architect om tafel. Een belangrijke wens van de bewoners was een eigen zwembad. Wijsman besloot om die in een aparte tuinkamer af te zonderen van de rest van de tuin.

Gert Wijsman - Vakantie vieren in eigen tuin - Modeste Herwig
Foto: Modeste Herwig

Het zwembad ligt in het verlengde van de garage. Met lage witte muren heeft Wijsman een aparte tuinkamer gecreëerd. De muren zijn extra breed, waardoor ze ook als zitplekken fungeren. Het zwembad is in samenwerking met Waterstijl uit Dordrecht geplaatst. Het is voorzien van een tegenstroominstallatie waardoor de maat beperkt kon blijven. De 2m hoge witte muren op de erfgrens zorgen voor privacy ten opzichte van de buren.

Rondom heeft Wijsman een verhoogde vlonder aangelegd, in een aantal uitsparingen groeien Styrax japonicus. Grote potten met Camellia japonica en Liriope zorgen samen met de cipressen voor een vakantiesfeer in dit tuingedeelte.

Sterke langbloeiende planten
Modeste Herwig schreef over deze tuin een reportage voor Tuin en Landschap 1, u kunt die hier digitaal lezen (met inlog). Naast het zwembad bespreekt Herwig in het artikel onder meer uitgebreid de weelderige borders met sterke langbloeiende planten die Wijsman in de tuin heeft toegepast.

Gert Wijsman - Vakantie vieren in eigen tuin - Modeste Herwig
Foto: Modeste Herwig
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties