Vakgroep Groen Erfgoed opgericht

De groen erfgoed specialisten hebben 20 augustus 2014 de Vakgroep Groen Erfgoed opgericht. Deze beroepsvereniging zet zich in voor instandhouding en ontwikkeling van het groene erfgoed in Nederland.

Dit gebeurt onder andere door het stimuleren van de kwaliteit van de beroepsuitoefening van onderzoekers en planvormers van groen erfgoed. De Vakgroep Groen Erfgoed wordt tevens het aanspreekpunt voor overheden, opdrachtgevers en voor nationale en internationale collega-organisaties. De inzet van de deskundigheid van haar leden staat daarbij voorop. De vereniging zal bijdragen aan de vindbaarheid van haar leden, die aan kwaliteitseisen moeten voldoen.

Verantwoorde aanpak
„Onze voorouders hebben prachtig en waardevol groen erfgoed als buitenplaatsen, parken, vestingwerken en begraafplaatsen nagelaten. Herstel, restauratie en ontwikkeling van dit groene erfgoed vraagt om een duurzame, deskundige en verantwoorde aanpak. Beplanting verandert door groei en sterfte, waardoor groen erfgoed een dynamisch karakter heeft. Voor het onderzoek en de planvorming van groen erfgoed zijn gespecialiseerde en kwalitatief goede onderzoekers en planvormers nodig, de vereniging maakt hen zichtbaar en behartigt hun belangen”, meldt de Vakgroep Groen Erfgoed.

In groen erfgoed gespecialiseerde onderzoekers en planvormers met belangstelling voor het lidmaatschap van de Vakgroep Groen Erfgoed kunnen zich aanmelden via de website www.vakgroepgroenerfgoed.nl.