Van der Tol legt daktuin voor vlinders aan

Op het dak van het bedrijf Nature’s Pride in Maasdijk legt Van der Tol momenteel een daktuin voor vlinders aan. Dit gebeurt in samenwerking met de Vlinderstichting.

Van het totale dak wordt 2.000 m2 groen. Een deel van het dak wordt voorzien van voorgekweekte Sedum-matten van daktuinsysteemleverancier ZinCo Benelux. Op elf plaatsen worden heuvels gecreëerd met daarop speciaal geselecteerde beplanting. De combinatie van deze planten zorgt ervoor dat bijen voedsel hebben en vlinders leefgebied waarin zij hun gehele levenscyclus kunnen voltooien.

Idylle-project
De daktuin wordt mede mogelijk gemaakt door financiering uit het project ’Idylle’ van De Vlinderstichting: met steun van de Postcodeloterij realiseert de stichting verspreid over Nederland idylles voor vlinders. Daarnaast zorgt onder meer Van der Tol voor de financiering van de vlinderdaktuin.

Onderzoek naar soorten
Van der Tol zal na oplevering de vlinderdaktuin onderhouden. In de zomer onderzoeken medewerkers van De Vlinderstichting welke soorten vlinders en insecten daadwerkelijk gebruikmaken van de daktuin. Deze onderzoeksgegevens worden meegenomen in het landelijk onderzoek dat jaarlijks door vrijwilligers wordt uitgevoerd.

Exotische groenten
Nature’s Pride is gespecialiseerd in het importeren en exporteren van exotische groenten en fruit. Het bedrijf bouwt momenteel een nieuw pand waarop de vlinderdaktuin wordt gerealiseerd.

Foto: Medewerkers van Van der Tol leggen de basis voor de vlinderdaktuin.