Van Helvoirt Groenprojecten wint Heemprijs

De Hof van Puccini in Tilburg, een project van Van Helvoirt Groenprojecten, is winnaar van de Heemprijs 2013. Met deze prijs bekroond Heem het beste natuurontwikkelingsproject.

De Hof van Puccini won de eerste prijs vanwege de grote maatschappelijke betrokkenheid. Door intensieve samenwerking tussen de bewoners, de Vlinderstichting, de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV), gemeente Tilburg, sociale werkplaatsen en het bedrijfsleven is dit project tot stand gekomen.

Jury
De acht inzendingen werden beoordeeld door drie juryleden: Roel ter Horst, Afdelingshoofd Openbare ruimte van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Fred Tonneijck van Triple E en tuin- en landschapsarchitect Henk van Blerck van bureau Schokland. De Ginkel Groep en Binder Groenprojecten werden respectievelijk tweede en derde met hun projecten Zandwinningsbedrijf in IJzendoorn en De Dakakker in Rotterdam.

De landelijke Heemprijs is een prijs voor bij Heem aangesloten bedrijven. Heem is een kennisconcept voor natuurontwikkeling op basis van inheemse vegetaties en een natuurlijk beheer.