Hortipoint Vebego neemt groenbedrijf Brouwers Groenaannemers over

  Vebego neemt groenbedrijf Brouwers Groenaannemers over

  0

  Facilitair dienstverlener Vebego heeft het Brabantse Brouwers Groenaannemers overgenomen. Het Limburgse familiebedrijf Vebego krijgt 80% van de aandelen in handen. De overige 20% behoren toe aan directeur Ronald Kusters van Brouwers Groenaannemers, die de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen houdt.

  Niel Cortenraad, divisiedirecteur bij Vebego: „Brouwers Groenaannemers is een innovatief, op duurzaamheid gericht familiebedrijf, dat vooral actief is in een regio waarin Vebego nog ondervertegenwoordigd was. Met de overname versterken we onze positie in de landelijke top 5 van groenbedrijven. De komende tijd blijven we alert op verdere uitbreidingsmogelijkheden van onze groenportefeuille, om daarmee onze groeiambities in deze sector verder gestalte te geven.”

  Naam blijft bestaan
  Brouwers Groenaannemers uit De Moer (gemeente Loon op Zand) verricht advies-, ontwerp-, aanleg- en beheerwerkzaamheden van groenprojecten voor particulieren, bedrijven, instellingen en overheden. Daardoor kan de onderneming klanten volledig ontzorgen.

  Het groenbedrijf – met een jaaromzet van €15 miljoen – heeft 106 medewerkers. Zij blijven na de overname gewoon in dienst. Brouwers Groenaannemers blijft zelfstandig onder de huidige naam opereren, maar gaat wel intensief samenwerken met andere bedrijven uit de Vebego-familie. Mededirecteur René Beskers neemt afscheid van de Brabantse onderneming, maar zal Vebego wel gaan ondersteunen bij het verder vormgeven van haar ambities in de groensector.

  Schoonmaakbedrijf
  Familiebedrijf Vebego startte in 1943 met de oprichting van schoonmaakbedrijf Hago door Ton Goedmakers senior. Inmiddels is Vebego actief in vier landen met 102 bedrijven en joint ventures. Vebego is in Nederland vooral actief in de facilitaire dienstverlening en in de gezondheidszorg.

  Foto: Tuin en Landschap

  Reageer op dit artikel

  avatar