Veilingen zien geen aanleiding voor maatregelen

  De veilingen in Nederland en Duitsland zien geen aanleiding om maatregelen te nemen als reactie op de lockdowns in Duitsland en Nederland. Positief is dat bloemenwinkels in Noordrijn-Westfalen open mogen blijven.

  Op Royal FloraHolland was de situatie op de klok dinsdagmorgen vergelijkbaar met afgelopen maandag, meldt woordvoerder Michel van Schie. „Er was wel wat doordraai, maar niet heel veel. Het vormt voor ons nog geen aanleiding om maatregelen te nemen.”

  Strohalm

  Op Plantion deed de klok het vanochtend veel beter dan verwacht, vertelt algemeen directeur Peter Bakker. „Er werden goede prijzen gegeven, er was een goed balans tussen vraag en aanbod. Kopers hebben de strohalm gepakt en gaan buiten verkopen. We voorzien heel drukke dagen en gaan een goede Kerst tegemoet.”

  Van maatregelen van de veiling in Ede is geen sprake. „Zolang kwekers kunnen blijven veilen, zullen we de goederenstromen blijven ondersteunen en een eigen keuze bieden aan kwekers en handelaren. Als wij zeggen ‘stop’ dan wordt de verbindende schakel tussen kwekers en kopers doorgesneden.”

  Verkoop buiten

  Het effect van de Duitse lockdown verschilt per Duitse Bondstaat. Voor Plantion is het gunstig dat bloemenwinkels in Noordrijn-Westfalen open mogen blijven. Dit geldt ook voor Veiling Rhein-Maas. Voor de veiling in Straelen-Herongen is Noordrijn-Westfalen een heel belangrijke markt. Ook de exploitatie van bouwmarkten en tuincentra is in Noordrijn-Westfalen nog steeds toegestaan, maar dan alléén voor de bevoorrading van handelaren.

  Veiling Rhein-Maas in Straelen-Herongen blijft tot eind 2020 ongewijzigd open.In Nederland moesten de winkels al vanaf vandaag, 15 december 2020, sluiten. Naast winkels die gericht zijn op de eerste levensbehoeften, geldt ook een uitzondering voor onder andere winkels die kerstbomen en bloemen verkopen. Verkoop buiten – buiten het bedrijfspand – is nog steeds toegestaan.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties