Veldesdoorn Duitse Boom van het Jaar 2015

In Duitsland is Acer campestre uitgeroepen tot Boom van het Jaar 2015. De Duitsers vinden het tijd worden dat de veldesdoorn meer wordt toegepast.

Volgens stichting Baum des Jahres valt de kleine, meerstammige Acer campestre in het gebruik nog te weinig op tussen de grotere A. platanoides en A. pseudoplatanus. Dit terwijl de veldesdoorn niet alleen geschikt is voor landschappelijke toepassingen, maar ook voor bijvoorbeeld tuinen.

De veldesdoorn is goed voor de natuur, aldus de Naturschutzbund Deutschland. A. campestre biedt namelijk een nestplaats voor vogels en levert stuifmeel voor bijen, hommels en vlinders.

Andere genomineerde bomen voor de Duitse titel waren Picea abies en Liquidambar styraciflua. Dit jaar is nog de wintereik (Quercus petraea) Duitse Boom van het Jaar.

Vaste plant
De Bund deutscher Staudengärtner heeft Carex aangewezen als de vaste plant voor 2015. Uit de uitleg blijkt dat is gekozen voor een veelzijdige soort die in vele variëteiten is te verkrijgen en ook zeer breed toepasbaar is. Bovendien zijn grassen steeds meer een trend in particuliere tuinen.

Bron: De Boomkwekerij