Verdere schaalvergroting met groenfusie Oost-Nederland

  Per 1 januari zijn Axent Groen en Hacron Groen gefuseerd. De bedrijven gaan verder onder de naam Axent Groen. De twee bedrijven werkten al een aantal jaren nauw samen.

  „Met deze fusie bekrachtigen we de succesvolle samenwerking die we al in 2016 gestart zijn. Als één organisatie kunnen we nóg grotere stappen zetten in het realiseren van vakinhoudelijke en maatschappelijke impact”, aldus Wietse Wes, directeur Axent Groen.

  Axent Groen is in 2015 ontstaan en opereert voornamelijk in Twente, Salland en Epe. Hacron Groen is in 1973 gestart als onderdeel van de voormalige SW-organisatie Hamelandgroep en richt zich op groenprojecten in de Achterhoek en Liemers.

  Vanuit de zes vestigingen in Enschede, Lievelde, Borculo, Zwolle, Epe en Winterswijk vertrekken dagelijks ruim 350 medewerkers naar groenprojecten in de regio Midden- en Oost-Nederland. Van aanleg en onderhoud van de groene buitenruimte tot het beheer van ruim 250 voetbalvelden. Van boomverzorging en landschapsbeheer tot volledige overname van de gemeentelijke buitendienst.

  De vestiging van Axent Groen in Enschede die vorig jaar in gebruik is genomen.
  Schaalvergroting

  De fusie laat zien dat de schaalvergroting in de groenvoorziening nog steeds door zet. Axent Groen, waarin ook Berkelgroen is opgegaan, is onderdeel van de Vebego-groep. Tot de Vebego-groep horen, naast Axent Groen (Midden- en Oost-Nederland), ook Attender Groen (Limburg) en Brouwers Groenaannemers (Noord-Brabant). Vebego is inmiddels een van de grootste groenvoorzieners van Nederland.

  „We delen internationale innovaties, kennis en ontwikkelingen met betrekking tot onder andere burgerparticipatie in het groen, klimaatveranderingen en het stimuleren van de biodiversiteit met onze collega Vebego-groenbedrijven. Deze kennis laten we ten goede komen aan onze opdrachtgevers, een perfecte combinatie met onze regionale aanwezigheid en betrokkenheid”, aldus Wes.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties