Tuin en Landschap nieuws Verdubbeling dodelijke ongelukken in agro- en groensector

Verdubbeling dodelijke ongelukken in agro- en groensector

0

In 2018 waren er in de groene en agrarische sector 14 dodelijke ongevallen te betreuren. Dat zijn er twee keer zoveel als in het jaar daarvoor. Stigas start daarom de campagne ‘Veilig op 1!’ om het aantal ongevallen terug te dringen.

Ook in 2018 staan ongevallen met machines, waarbij men bekneld raakt of geplet wordt, met zeven dodelijke slachtoffers bovenaan. Bij rijdende machines ging het vooral om verdrinking. Ongevallen door een vallend voorwerp zoals een boom of lading kwamen drie keer voor, evenals ongevallen met dieren (koe, paard, stier).

In vijf gevallen was het slachtoffer een werknemer, in vier gevallen de ondernemer zelf, in vier gevallen een gezinslid en in één geval een derde.

Campagne

Stigas start als onderdeel van de campagne met de scan ‘Veilig op 1!’. Met deze online scan kunnen ondernemers en hun medewerkers checken of in hun bedrijf veiligheid op één staat.

Uit de score blijkt of een bedrijf een ‘topper’ of een ‘achterblijver’ is. Daarna krijgen ze tips om (minstens) één stap verder te komen. Invullen duurt ongeveer 15 minuten. Na een jaar volgt een herinnering om de scan nog eens in te vullen.

Reageer op dit artikel

avatar