Verkiezing Steenbreektrofee verplaatst naar volgend jaar

De verkiezing van de winnaar en de uitreiking van de Steenbreektrofee 2020 zijn verplaatst naar volgend jaar. Het bestuur van Stichting Steenbreek ziet door de verscherpte coronamaatregelen geen kans om de activiteiten rond de jaarlijkse groenprijs dit jaar af te ronden.

Vrijdag zou de jury bij elkaar komen om een voorselectie te maken uit de vele inzendingen voor deze trofee. Deze wordt elk jaar uitgereikt aan initiatieven die betrekking hebben op bevordering van de biodiversiteit en gezondheid, en die een positieve bijdrage leveren aan klimaatadaptatie.

Verscherpte maatregelen

„Na de verscherpte maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus vinden wij het als bestuur niet verantwoord dat de jury bij elkaar komt voor de eerste schifting van de inzendingen”, zegt Wout Veldstra, voorzitter van Stichting Steenbreek. „Dit geldt ook voor de beoordeling op locatie bij de drie genomineerden.”

Dit houdt in dat de beoordeling en uitreiking van de trofee vooralsnog naar volgend jaar worden verplaatst. „We wachten de ontwikkelingen de komende tijd af. Als het er allemaal weer wat gunstiger uitziet, stemmen we tijdig in samenspraak met de jury de nieuwe data af.”

‘Samen voor meer groen in de buurt’

Dit jaar stond het sociale domein met als thema ‘Samen voor meer groen in de buurt’ centraal. Aangesloten gemeenten, waterschappen, provincies en partners van Steenbreek kunnen meedingen naar de Steenbreektrofee. Voorwaarde is dat de projecten zijn uitgevoerd en een bijdrage leveren aan de vergroening.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties