Verkiezingsdebat over toekomst grondgebruik Nederland

Bouwend Nederland, Landschappen NL, LTO Nederland en Natuurmonumenten organiseren vrijdag het verkiezingsdebat ‘Keuzes voor ons landschap’. Kandidaat-Kamerleden gaan met elkaar in discussie over het grondgebruik in Nederland. Wat willen de partijen de komende jaren doen met de ruimte die in Nederland beschikbaar is?

Grondgebruik en ruimtelijke inrichting zijn belangrijke thema’s bij de Tweede Kamerverkiezingen van volgende maand. Veel van de hedendaagse kwesties komen hierin bij elkaar. Het woningtekort oplossen, wegenbouw, de klimaatdoelen realiseren, plannen voor meer bos of ruimte laten voor bestaande landbouw; voor allemaal is voldoende ruimte nodig. Ruimte die ten koste kan gaan van andere plannen.

Negen grootste partijen uitgenodigd

De brancheorganisaties hebben kandidaten van de negen grootste partijen in de Tweede Kamer voor het debat uitgenodigd. Deelnemers aan het debat zijn: Mark Harbers (VVD), Cees de Jong (CDA), Tjeerd de Groot (D66), Laura Bromet (GroenLinks), Sandra Beckerman (SP), Joris Thijssen (PvdA), Pieter Grinwis (ChristenUnie) en Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren). Alleen de PVV is niet op de uitnodiging ingegaan.

De deelnemers zullen onder leiding van debatleiders Yoeri Albrecht en Rogier Elshout hun visie geven op de uitdagingen van de ruimtelijke inrichting van Nederland. Het debat is vrijdag 19 februari vanaf 12.00 uur vrij toegankelijk via de website van debatcentrum De Balie.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties