Vewin en milieufederaties ondertekenen Green Deal niet

Vewin en De Natuur en Milieufederaties hebben de Green Deal voor chemievrij beheer van sportvelden niet ondertekend. Op basis van de afspraken kunnen zij niet instaan voor het realiseren van chemievrij beheer in 2020.

Vereniging van waterbedrijven in Nederland (Vewin), De Natuur en Milieufederaties, NOC*NSF, NGF, KNVB, BSNC en VHG werken al sinds 2013 aan een Green Deal over chemievrij beheer van sportvelden.

Na ruim twee jaar praten zijn er volgens Vewin en De Natuur en Milieufederaties nog geen concrete stappen gezet in de samenwerking. Reden voor deze partijen om de Green Deal niet te ondertekenen.

Actie
Netwerkdirecteur Corinne de Jonge van Ellemeet van De Natuur en Milieufederaties: „De afgelopen twee jaar zijn, met uitzondering van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, naar ons idee door de betrokken partijen onvoldoende aangegrepen om tot actie over te gaan, en dat terwijl de urgentie hoog is. Daarmee is veel kostbare tijd verloren gegaan.”

De Natuur en Milieufederaties en Vewin wijzen er in een brief aan staatssecretaris Mansveld op dat zij op basis van de huidige afspraken niet kunnen instaan voor het realiseren van de genoemde doelstelling van chemievrij beheer in 2020 en om die reden niet mede ondertekenen.

Afspraken
„Mochten we alsnog tot goede en concrete afspraken met de partijen kunnen komen, overwegen we aansluiting bij de Green Deal”, aldus Renée Bergkamp, directeur Vewin Den Haag. „Wij roepen staatssecretaris Mansveld op – met of zonder Green Deal – te blijven toewerken naar chemievrij beheer op sportvelden. Met dat doel kan ze op onze steun rekenen.”